İTÜ’de Haftanın Öne Çıkanları                                                                                                              
 
 
 
           
 
 
İTÜ, Nükleer Teknolojilerdeki Öncü Rolüyle 11'inci Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi’ndeydi
 

 
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), bu yıl 11’incisi düzenlenen Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi’nde (NPPES) geçmişten günümüze uzanan öncü konumuyla nükleer alanda akademik liderliğini gözler önüne serdi. Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NIATR) tarafından organize edilen etkinlikte girişim ekosistemi, araştırma altyapısı, insan kaynağı ve toplumsal farkındalığı bütüncül bir yaklaşımla ele alan İTÜ, çok aktörlü ve çok disiplinli bir sistem anlayışını yansıtan nükleer teknoloji vizyonunu katılımcılarla paylaştı.
 
 
 
İTÜ ve MEB’den Maarif Modeli 5G Bilim Çalıştayı
 

 
İstanbul genelindeki lise öğretmenleri, Türkiye Maarif Modeli’nin önemli bileşenlerinden biri olan “5G Bilim” yaklaşımını odağına alan çalıştayda bir araya geldi. Etkinlik, zümre başkanlarının da dâhil olduğu farklı branşlardan öğretmenlerin katılımıyla, İTÜ akademisyenlerinin sunumlar, deneyler ve karşılıklı fikir alışverişleriyle “5G Bilim” yaklaşımını zenginleştirmeye olanak tanıdı.
 
 
Buzlu Okyanus Dünyalarındaki Potansiyel Yaşama Termodinamik Bakış
 

 
Mezunumuz Dr. Seda Işık’ın uluslararası bir ekiple gerçekleştirdiği astrobiyoloji araştırması, Güneş Sistemi’nin uzak bölgelerindeki yaşam arayışında termodinamik bir bakışla değerli bulgular sundu. Çalışma, NASA/JPL tarafından “Planetary Science Highlight” olarak seçildi.
 
 
 
Derin Teknoloji Araştırmalarınızı Girişimlere Dönüştüren De-TECH Yarışması Başvurularınızı Bekliyor!
 

 
AB’nin EIT Yükseköğretim İnisiyatifi (HEI) programı tarafından finanse edilen Deep Tech European Venture Builder (De-TECH) projesi kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi, üç Avrupa üniversitesi ile birlikte pazara sunulacak derin teknoloji girişimleri arıyor.
 
 
Rehber Öğretmenler İTÜ’de
 

 
Lise rehber öğretmenleri, İTÜ’nün davetiyle 26 Haziran 2025 tarihinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. İTÜ’lü öğrencilerin de yer aldığı toplantıda rehber öğretmenlerle İTÜ hakkında bilgi ve deneyim paylaşıldı.
 
 
 
İTÜ Birlikte Öğrenme Laboratuvarı Etkinliği 1-2 Ekim 2025’te Gerçekleşecek!
 

 
İTÜ Eğitimde Mükemmeliyet Merkezi, eğitimde yenilikçi yaklaşımları desteklemeye devam ediyor. İlki 2024’te ve ilk tematik uygulaması Eğitimde Yapay Zekâ olarak gerçekleşen Birlikte Öğrenme Laboratuvarı 1-2 Ekim 2025’te düzenlenecektir.