Universiti Technologi Malaysia’dan (UTM) Fakültemize Ziyaret
 

 

Universiti Technologi Malaysia’dan (UTM) Institute of Future Energy Direktörü Prof. Dr. Arshad Ahmad ve ekibi, “Enerji ve Çevreci Hidrojen Üretimi” konularında muhtemel iş birliklerini geliştirmek üzere  fakültemizi ve İTÜ SENTEK Laboratuvarlarını ziyaret etti. 

Prof. Arshad, 1986 yılından beri UTM bünyesinde, bugün ve gelecek için enerji sürdürülebilirliğini sağlamaya çalışan bir ekip ile araştırmalarını sürdürmektedir. 

 
 
 
Aramıza Yeni Katılan Öğretim Üyelerimiz
 

 

Fakültemiz Akademik Çalışma Grubuna Haziran 2022 yılında katılan yeni öğretim üyelerimizle (Dr. Öğr. Üyesi Elif Öztürk ER (Kimya Mühendisliği), Doç. Dr. B. Deniz POLAT KARAHAN (Metalurji ve Malzeme Mühendisliği) ve Doç. Dr. Sinan KUTLUAY (Kimya Mühendisliği)) hem tanışma hem de Fakültemizdeki/Üniversitemizdeki eğitim-öğretim, araştırma, yönetim ve idari süreçlerin tanıtılmasına yönelik 28 Haziran 2022 Salı günü saat 11.00’de Dekanlık Toplantı Salonu’nda bir araya geldik. 

 
 
Dr. Gülay ÖZKAN ve Dr. Faiz MUHAFFEL’e 2021 Yılı En Başarılı Doktora Tez Ödülü
 

 

Fakültemiz Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hüseyin ÇİMENOĞLU danışmanlığında Doktora Tez çalışmasını başarıyla tamamlayan Dr. Faiz MUHAFFEL ve Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Esra ÇAPANOĞLU GÜVEN danışmanlığında Doktora Tez çalışmasını başarıyla tamamlayan Dr. Gülay ÖZKAN, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından verilen “2021 Yılı En Başarılı Tez Ödülü”’nü kazanmıştır.


 
 
 
Dr. Büşra GÜLTEKİN SUBAŞI, Dr. Berrak BULUT ve Dr. Marcel BALÇIK’a 2021 Yılı Doktora Özel Ödülü
 

 

Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Esra ÇAPANOĞLU GÜVEN danışmanlığında Doktora Tez çalışmasını başarıyla tamamlayan Dr. Büşra GÜLTEKİN SUBAŞI, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat BAYDOĞAN danışmanlığında Doktora Tez çalışmasını başarıyla tamamlayan Dr. Berrak BULUT ve Kimya Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. M. Göktuğ AHUNBAY danışmanlığında Doktora Tez çalışmasını başarıyla tamamlayan Dr. Marcel BALÇIK, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından verilen “2021 Yılı Doktora Özel Ödülü”’nü kazanmıştır. 

 
 
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Mezunlarının 249. İTÜ Günü Buluşması
 

 

249. Yıl İTÜ Günü kapsamında 26 Haziran 2022 Pazar günü Kimya-Metalurji Fakültemizde gerçekleştirilen törende 40., 30. ve 20. Yıl mezunlarımızla bir araya gelmekten onur duyduk.


 
 
 
Gıda Mühendisliği Bölümü Mezunlarının 249. İTÜ Günü Buluşması
 

 

Meslekte 20. yılını tamamlayan Gıda Mühendisliği Bölümü mezunlarımız 249. İTÜ Gününde bir araya geldi.

 
 
Kimya Mühendisliği Bölümü Mezunlarının 249. İTÜ Günü Buluşması
 

 

Kimya Mühendisliğinde 20, 30 ve 40 yılını tamamlayan mezunlarımız 249. İTÜ Gününde bir araya geldi.

 
 
 
Kimya Mühendisliği Bölümü İlk Mezunlarının Ziyareti
 

 

Kimya Mühendisliği Bölümümüzün ilk mezunlarından olan 1962 yılı mezunlarımız Güner Kunter ve Mennan Aysan Kuzanlı fakültemizi ziyaret etti.

 
 
Dr. Öğretim Üyesi Gamze GÜMÜŞLÜ GÜR’e TÜBİTAK’tan Doktora Sonrası Araştırma Desteği
 

 

Fakültemiz Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Gamze GÜMÜŞLÜ GÜR, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında Carnegie Mellon Üniversitesi/ABD’de araştırmalar gerçekleştirecektir.


 
 
 
Fakültemiz Öğretim Üyelerine TÜBİTAK KUTUP 1001 Proje Desteği
 

 

Fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Elif Genceli Güner ve Doç. Dr. Funda Karbancıoğlu Güler TÜBİTAK KUTUP 1001 Proje desteği almaya hak kazanmışlardır.

 
 
University of Food Technologies Plovdiv’den Bölümümüze ziyaret
 

 

Erasmus+ projesi kapsamında Bölümümüzü ziyarette bulunan University of Food Technologies Plovdiv’den Rektör Yardımcısı Prof. Galin Ivanov ve Öğretim Üyesi Dr. Hafize Fidan, Üniversite ve Bölüm tanıtımlarını içeren seminer vermiş ve olası işbirlikleri için görüşmeler yapılmıştır.

 
 
 
“Biyomedikal ve Çevresel Uygulamalar için Antimikrobiyal Nanokarbon Malzemeler” Semineri
 

 

İTÜ-SENTEK misafir araştırmacılarından Dr. Hüseyin Enis Karahan “Antimicrobial Nanocarbon Materials for Biomedical and Environmental Applications” konulu bir seminer vermiştir.


 
 
“İklim Değişikliğiyle Mücadelede Döngüsel Ekonominin Yeri ve Önemi” konulu Webinar
 

 

Fakülte üyelerimizden Prof. Dr. Hasan Can Okutan “İklim Değişikliğiyle Mücadelede Döngüsel Ekonominin Yeri ve Önemi” konulu bir webinar vermiştir.


 
 
 
“Katalizör Araştırma ve Geliştirme Çalışmalarında Yapay Zeka/Makine Kullanımı” konulu Seminer
 

 

İTÜ-SENTEK danışmanlarından Prof. Dr. Selim Şenkan “Katalizör Araştırma ve Geliştirme Çalışmalarında Yapay Zeka/Makine Kullanımı” konulu bir seminer vermiştir.


 
 
8. Malzeme Günleri : “Malzemede Sürdürülebilirlik”
 

 

İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Kulubü tarafından her yıl düzenlenen İTÜ Malzeme Günleri, “Malzeme Bilimiyle Sürdürülebilir Geleceğin İnşası” temasıyla 12-13 Mayıs 2022 tarihinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 
 
 
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerimizin Buluşu Patent Aldı
 

 

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümümüz öğretim üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Çimenoğlu, Prof. Dr. Murat Baydoğan ve Araş Gör. Doğukan Çetiner tarafından hazırlanan “PRODUCTION METHOD OF A THICK COATING WITH LAYERED STRUCTURE“ başlıklı patent başvurusu Alman Patent ve Markalama Komisyonu’nun 23.02.2022 tarihinde aldığı karar doğrultusunda belgelendirme aşamasına ulaşmıştır.

 
 
İTÜ 2022 Yılı Akademik Performans Ödülleri
 

 

İTÜ 2022 Akademik Performans Ödülleri Süleyman Demirel Kültür Merkez’inde 23 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Akademik performans ödülleri, İTÜ akademisyenlerinin yaptıkları akademik çalışmaların ve yayınların değerlendirilmesi sonucu sahiplerini buldu. Ödüller, İTÜ’lü öğretim üyelerinin “2016-2020 Bölüm Bazlı Akademik Performans Değerlendirmeleri” ve “2021 Yılı Yayın Performans

Değerlendirmeleri”  olmak üzere iki farklı kategoride verildi.

 
 
 
İTÜ, QS Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması’nda Mühendislik ve Teknoloji Alanında Dünyada 142., Türkiye’de Birinci
 

 

Dünyaca tanınan İngiliz eğitim danışmanlığı firması QS (Quacquarelli Symonds) tarafından belirlenen alan bazlı dünya üniversite sıralamasının 2022 yılı verileri açıklandı. Türk üniversiteleri arasında son derece başarılı dereceler elde eden İTÜ, geçen yıl 202. sıradan girdiği listede bu yıl başarı çıtasını yükselterek “Mühendislik ve Teknoloji” alanında dünya sıralamasında 142. oldu. Aynı alanda Türkiye’de ise 1. sırada yer aldı.


 
 
Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerine Ar-Ge Proje Yarışması’nda birincilik ödülü
 

 

Ak Gıda’nın bu yıl ikincisini düzenlediği Sağlık ve Zindelik kategorisinde yer alan fonksiyonel fermente ürün konulu Ar-Ge Proje Yarışması’nda Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden Reyyan Aygün ve Yağmur Çolak, peyniraltı suyu kullanarak geliştirdikleri doğal probiyotik içeren fonksiyonel fermente ürünleriyle birincilik ödülü almaya hak kazanmışlardır.

 
 
 
Araştırma Görevlimizin 71. Lindau Nobel Ödüllü Bilim İnsanları Toplantısı'na Katılımı
 

 

Fakültemiz öğretim elemanlarından Araştırma Görevlisi Aysa Güvensoy Morkoyun, “Lindau Nobel Laureate Toplantısına” ülkemizden katılmaya hak kazanmıştır.




 
 
Döhler Gıda San. A.Ş. ile Gıda Mühendisliği Bölümü arasında işbirliği protokolü imzalandı.
 

 

Kimya Metalurji Fakültesi ve Gıda Mühendisliği Bölümü Döhler Gıda San. A.Ş.’ni ziyaret etmiştir. Firma ile Gıda Mühendisliği Bölümü arasında burs, staj, yarışma, eğitim, tez ve araştırma projeleri konularında üniversite-sanayi işbirliği geliştirilmesini kapsayan bir protokol imzalanmıştır. Bu işbirliğinin ilk çıktısı olarak Firma tarafından otuz beş lisans öğrencimize eğitim bursu verilmeye başlanmıştır. İşbirliği kapsamında geliştirilecek diğer faaliyetler planlanmaktadır.


 
 
 
Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İsmail Koyuncu, TENMAK Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı ve NATEN Ensitütü Başkanı Dr. Belma Sözen’in Fakültemize Ziyareti
 

 

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Türkiye Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı ve NATEN Enstitü Başkanı Dr. Belma Sözen fakültemiz araştırma laboratuvarlarını ziyaret etmiştir ve ortak projelerin ilerleyişi hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştur.


 
 
Öğretim Görevlisi Dr. Yonca Alkan Göksu’ya Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Desteği
 

 

Fakültemiz Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Dr. Yonca Alkan Göksu, Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından verilen “Doktora Sonrası Araştırma Bursu”nu almaya hak kazanmıştır. Bu burs kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri’nde endüstriyel polimerlerin geri dönüşümünde kullanılmak amacıyla reaktif katkı oligomer/polimerlerinin sentezi üzerine özgün çalışmalar gerçekleştirecektir.

 
 
 
TENMAK-NATEN Yetkililerinin Fakültemizde Yürütülecek Olan Projeler Kapsamında Ziyareti
 

 

Türkiye Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu-Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü (TENMAK-NATEN) yetkilileriyle fakültemizde yürütülecek olan projelerle ilgili toplantı yapıldı. 

 
 
Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. M. Şeref SÖNMEZ Bor Çalıştayına Katılım Sağladı
 

 

28 Aralık 2021 tarihinde Eti Maden’in yeni yerleşkesi olan Bor Kampüste YÖK’ün destekleri ve TENMAK’ın katkılarıyla ülkemizde ilk olarak “Bor ile Geleceği Tasarla” temalı bor çalıştayı düzenlenmiştir. Bu çalıştaya 200’ü aşkın üniversite ve bünyelerindeki enstitü, araştırma merkezi, teknokent katılım sağlamıştır.

 
 
 
İTÜ Sentetik Gaz Yakıtlar Araştırma Geliştirme Merkezi Projesi
 

 

Resmi Gazetede (29671 Sayılı) 1 Nisan 2016 tarihinde yayımlanan ve 2016 yılı yatırım programı kararı ile desteklenmesine karar verilen "İTÜ Sentetik Gaz Yakıtlar Araştırma Geliştirme Merkezi Projesi (2016K121250) kapsamında "Karatkterizasyon, Termal Analiz, Membran Gaz Separasyon, Katalizör, Gazlaştırma ve Gaz Temizleme Teknolojileri, Piroliz Teknolojileri ve Katı Yakıt Biyokütle Atık Hazırlama Laboratuvarları"nın Fakültemiz binası içeisinde devam eden inşaatı/tadilatı ve araştırma altyapıları büyük oranda tamamlanmıştır.

 
 
İTÜ ve RWTH Aachen Arasında Ortak Doktora Protokolü
 

 

İTÜ ve RWTH Aachen arasında akademik ve bilimsel işbirliği kapsamında ortak doktora protokolü imzalanmıştır.

Doktora tez çalışmalarının bir bölümünü IME Metallurgische Prozesstechnik und Metallrecycling / RWTH Aachen Üniversitesi’nde sürdüren İTÜ LEE Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Doktora Programı Öğrencisi Met. ve Malz. Yük. Müh. Elif EMİL KAYA, İTÜ ve RWTH Aachen Üniversitesi Arasında imzalanan Ortak Doktora Protokolu kapsamında, Prof. Dr.-Ing. Bernd FRIEDRICH ve Prof. Dr. Sebahattin GÜRMEN danışmanlığında tamamlayacağı tez çalışması ile her iki üniversiteden Dr.-Ing. ve Dr.(PhD) ünvanlarını alabilecektir.

 
 
 
Ulusal Bilim Merkezi (Polonya) SONATA-16 Projesi kapsamında araştırma çalışmaları
 

 

Polonya Bilimler Akademisi Aleksander Krupkowski Enstitüsü Metalurji ve Malzeme Bilimi Bölümü bünyesinde Dr. Öğr. Üyesi Lukasz MAJ yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Optimization of micro-arc oxidation process parameters aimed at incorporation of ceramic antibacterial additions into coating produced on the surface of commercially pure titanium” isimli proje kapsamında hidrostatik ekstrüzyon tekniği ile üretilmiş ticari saflıkta titanyum numunelerin yüzeylerinin biyouyumlu ve antibakteriyel seramik kaplanması çalışmaları Mekanik Metalurji Laboratuvarları’nda gerçekleştirilecektir.

 
 
Ulusal Bilim Merkezi (Polonya) SONATA-16 Projesi kapsamında İşbirliği Ziyareti
 

 

Polonya Bilimler Akademisi Aleksander Krupkowski Enstitüsü Metalurji ve Malzeme Bilimi Bölümü bünyesinde Dr. Öğr. Üyesi Lukasz MAJ yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Optimization of micro-arc oxidation process parameters aimed at incorporation of ceramic antibacterial additions into coating produced on the surface of commercially pure titanium” isimli proje kapsamında Dekanlığımızı ziyaret etmiştir.

 
 
 
Döhler Kimya Metalurji Fakültesi ve Gıda Mühendisliği Bölümünü Ziyaret Etti
 

 

Ülkemizin önde gelen gıda ve kimya firmalarından Döhler Türkiye firmasının Genel Müdürü Can Aydemir ve İnsan Kaynakları Direktörü Ömür Coşar, Kimya Metalurji Fakültesini ve Gıda Mühendisliği Bölümünü ziyaret etmiştir.


 
 
İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi-VİTRA Akademi İşbirliği Protokolü
 

 

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri – Vitra Akademi  ve İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik seminer serisi 20 Ekim 2021 tarihinde başlatıldı.

Seminer serisi kapsamında, Vitra akademi tarafından öğrencilerimize üretim prosesleri, kalite güvence süreçleri, tedarik zinciri yönetimi ve sürdürülebilirlik gibi endüstriyel konularda bilgilendirmeler yapılacaktır.


 

 
 
 
6. Aspilsan Pil Teknolojileri Çalıştayı
 

 

Prof. Dr. Özgül Keleş, Aspilsan tarafından 6. Düzenlenen pil çalıştayına “Pil Teknolojisindeki Beklentiler ve Akademide Pil Teknolojisindeki Son Gelişmeler” adlı panele panelist olarak katılmıştır.

 
 
 Copyright © 2022 Tüm Hakları Saklıdır
İTÜ E-Bülten Aydınlatma Metni
E-Bülten Listesinden Ayrıl