İTÜ’de Haftanın Öne Çıkanları                                                                                                              
 
 
 
           
 
 
Mezunumuzun Tasarladığı Dünyanın İlk Robot ve Yapay Zekâ Müzesine Altın Ödül
 

 
İTÜ Mimarlık Fakültesi mezunu Melike Altınışık'ın projesini çizdiği ve kendi alanında dünyada bir ilk olan Seul Robot ve Yapay Zekâ Müzesi (RAIM), Grand Prix du Design Paris tasarım yarışmasında kültürel yapılar kategorisinde Altın Ödül'e layık görüldü.
 
 
 
Araştırma Görevlimize Çevre Alanında En Başarılı Doktora Tezi Ödülü
 

 
İnşaat Mühendisliği Bölümümüz Araştırma Görevlisi Dr. Eyyup Ensar Başakın, Çevre Vakfı tarafından düzenlenen 2024 Yılı Çevre Alanında En Başarılı Doktora Tezi Ödül Yarışması’nda yeni bir kuraklık indisi geliştirdiği doktora teziyle birinci oldu.
 
 
Sarıyer’de 15 Temmuz Zaferin Adı Türkiye Fotoğraf Sergisi ve Paneli
 

 
İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Valiliği, Sarıyer Kaymakamlığı ve 15 Temmuz Derneği iş birliği ile düzenlenen 15 Temmuz Zaferin Adı Türkiye Fotoğraf Sergisi ve Paneli’nde, Türk milletinin sarsılmaz duruşu ve direnciyle yazılan destanın adının “Türkiye” olduğu vurgulandı. Fotoğraf sergisinin açılışı ve panel büyük ilgi gördü.
 
 
 
İTÜ Proje ve Yapım Yönetimi Lisansüstü Programı 50’nci Yılını Taşkışla’da Kutladı!
 

 
Türkiye’de Proje ve Yapım Yönetimi uzmanlık alanına dair mimarlığa bağlı ilk lisansüstü program olan İTÜ Proje ve Yapım Yönetimi (PYY) lisansüstü programı, kuruluşunun 50’nci yılını Taşkışla Yerleşkesi’nde düzenlenen kapsamlı bir etkinlikle kutladı.
 
 
İTÜ, Nükleer Teknolojilerdeki Öncü Rolüyle 11'inci Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi’ndeydi
 

 
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), bu yıl 11’incisi düzenlenen Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi’nde (NPPES) geçmişten günümüze uzanan öncü konumuyla nükleer alanda akademik liderliğini gözler önüne serdi. Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NIATR) tarafından organize edilen etkinlikte girişim ekosistemi, araştırma altyapısı, insan kaynağı ve toplumsal farkındalığı bütüncül bir yaklaşımla ele alan İTÜ, çok aktörlü ve çok disiplinli bir sistem anlayışını yansıtan nükleer teknoloji vizyonunu katılımcılarla paylaştı.
 
 
 
Buzlu Okyanus Dünyalarındaki Potansiyel Yaşama Termodinamik Bakış
 

 
Mezunumuz Dr. Seda Işık’ın uluslararası bir ekiple gerçekleştirdiği astrobiyoloji araştırması, Güneş Sistemi’nin uzak bölgelerindeki yaşam arayışında termodinamik bir bakışla değerli bulgular sundu. Çalışma, NASA/JPL tarafından “Planetary Science Highlight” olarak seçildi.
 
 
Emekli Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Celâl Şengör’e Prestijli Yer Bilimleri Ödülü
 

 
İTÜ Maden Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Celâl Şengör, Avrasya’nın dağ kuşakları ve levha tektoniği üzerine çalışmaları dolayısıyla Japonya Jeoloji Birliği (JGS) tarafından 2025 Akiho Miyashiro Ödülü’ne layık görüldü.
 
 
 
İTÜ Birlikte Öğrenme Laboratuvarı Etkinliği 1-2 Ekim 2025’te Gerçekleşecek!
 

 
İTÜ Eğitimde Mükemmeliyet Merkezi, eğitimde yenilikçi yaklaşımları desteklemeye devam ediyor. İlki 2024’te ve ilk tematik uygulaması Eğitimde Yapay Zekâ olarak gerçekleşen Birlikte Öğrenme Laboratuvarı 1-2 Ekim 2025’te düzenlenecektir
 
 
Öğrencilerimizin Erasmus+ Karma Yoğun Programı Deneyimi
 

 
İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri, İtalya’da Erasmus+ Karma Yoğun Programı’na katıldı. Napoli Federico II Üniversitesi tarafından düzenlenen program kapsamında öğrencilerimiz kompozit malzemeler ve sürdürülebilir üretim süreçleri hakkında teorik bilgilerini teknik eğitimlerle ve tesis ziyaretleriyle pratiğe dönüştürdüler.
 
 
 
İTÜ’lüler İş Hayatına Sağlam Adımlarla Başlıyor
 

 
Kariyer.net’in 2024 “İşverenlerin Tercihi” analizi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bölümlerinin mezunlarına kazandırdığı yetkinliklerle iş hayatında sağladığı avantajları yansıtan dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.